Actueel

Planmatig onderhoud in de wijk Transburg te Enschede

Onlangs is Exterio gestart met onderhoudswerkzaamheden in de wijk Transburg te Enschede. De wijk bestaat uit circa 380 woningen, 2 parkeergarages en een zevental kleinere bedrijfsunits.

Wat doen we hier precies?

De werkzaamheden omvatten hoofdzakelijk:

  • herstellen van metsel- en voegwerk
  • herstellen en schilderen van houten gevelelementen
  • controle- en bijwerkbeurt op betonnen en metalen elementen
  • sanering asbesthoudende beplatingen in metalen hekwerken

Onder leiding van teamleiders Gerdien Scheggetman en Bart van Stuivenberg wordt het werk uitgevoerd in twee bouwstromen bestaande uit steeds 6 voegers en 4 schilders.

Ook bij slecht weer werken we door

De woonblokken bestaan grotendeels uit gestapelde woningen met veel verspringende gevels. Hierdoor vormt het bereikbaar maken van de te behandelen gevelelementen een aardige uitdaging voor de steigerbouwers.

Omdat de woningen toch al geheel in de steigers gezet worden, voorzien we de steigers van regenkappen en windreducerend gaas. Zo kunnen onze mensen ook bij regen en lagere temperaturen gewoon doorwerken.

Werkzaamheden binnen half jaar afgerond

Het gehele werk is in een strakke planning gezet met een totale doorlooptijd van circa 6 maanden. Dit moet haalbaar zijn als Koning Winter ons niet al teveel tegenwerkt.

De werkzaamheden zijn naar verwachting begin 2e kwartaal 2020 afgerond. De gehele wijk staat er dan weer spic en span bij voor de komende 7 jaren!