Actueel

1000e woning bestand tegen kou en vocht

Kou en tocht zijn verleden tijd aan de Zweringweg 97 in Enschede. Daarnaast prijken er op het dak van deze woning acht zonnepanelen.Deze woning van Domijn is het 1000e huis dat Reimarkt in Enschede heeft verduurzaamd. En daarbij zijn de werkzaamheden door Exterio uitgevoerd.

Samen met de gemeente Enschede en de woningcorporaties wil Reimarkt woningen in Enschede verduurzamen. Huurders van Domijn en De Woonplaats kunnen bij Reimarkt terecht voor diverse pakketten met duurzame maatregelen. Denk hierbij aan vloer- en muurisolatie, HR++ glas en het plaatsen van zonnepanelen. Exterio is één van de partijen waar Reimarkt mee samenwerkt. In twee jaar tijd zijn er in en rondom Enschede 1000 woningen op deze manier verduurzaamd.

In het huis aan de Zweringweg heeft Exterio diverse maatregelen doorgevoerd om kou en tocht uit de woning te weren. Zo is er een nieuwe geïsoleerde voor- en achterdeur geplaatst en is het glas deels vervangen door HR++glas. Ook zijn er zelfregulerende roosters aangebracht, waardoor de ventilatie in de woning goed geregeld is.

De bewoners van deze verduurzaamde woning werden donderdag 24 november in het zonnetje gezet. Van Domijn mochten zij een een symbolisch vogelhuisje in ontvangst nemen, onder het mom van de leus ‘voel je thuis in eigen huis’. De directeur van Reimarkt verraste de bewoners nog eens met een cheque ter waarde van 250 euro voor led-verlichting, te besteden in de Reimarktwinkel. Zelf zijn de bewoners ook erg blij met haar duurzame maatregelen. En over de uitvoering van Exterio? Dat kon volgens hen niet beter.