Actueel

Zwaluwstraat van voeg tot ruit gerenoveerd

Aan de rand van het dorp de Lutte ligt de Zwaluwstraat. Enkele woningen aan de Zwaluwstraat hebben dit jaar een complete buitenrenovatie gehad. Niet alleen zijn de veertien woningen geschilderd, ook zijn ramen vervangen en is het voegwerk aangepakt.

De mannen van Exterio hebben een aantal weken voor aanvang de woningen op houtrot geïnventariseerd. Tevens zijn er asbestmonsters genomen van het kit. Uit de analyse van de monsters is gebleken dat er geen asbest aanwezig was. Met deze informatie heeft Exterio vervolgens alle werkzaamheden ingepland en zijn de bewoners geïnformeerd. Begin april begonnen de medewerkers met het herstellen van het slechte voegwerk. Daarna zijn alle ramen vervangen door dubbelglas en hebben we Ventistone neuslatten geplaatst. Deze profielen beschermen het onderliggende kozijn tegen weersinvloeden, waardoor houtrot kan worden voorkomen. Vervolgens zijn de houten zijplaten van de dakkapellen vervangen door kunststof platen en hebben de woonkamers en keukens waar nodig nieuwe ventilatieroosters gekregen. Tot slot waren o.a. de kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen aan de beurt en kregen een fris mergelwit en monumentgroen kleurtje.

De bewoners van de Zwaluwstraat zijn blij met het resultaat. De woningen hebben een flinke upgrade gekregen met de glasisolatie. Ook staan ze weer strak in de verf. De ramen zijn nog even netjes gelapt en de dakgoten leeggehaald en gereinigd, zodat alles netjes opgeleverd kon worden. De afgelopen maand heeft Exterio nog paar laatste klussen uitgevoerd. Door de temperatuursverschillen was het noodzakelijk om het hang- en sluitwerk bij enkele woningen bij te stellen. Daarmee zijn de werkzaamheden aan de Zwaluwstraat echt afgerond en kunnen de woningen weer jaren verder.