Actueel

Bewoners Wolterinkbree vrij van vochtklachten

Het appartementencomplex aan de Wolterinkbree in Buurse had al een hele tijd last van vochtproblemen. Tijd om deze problemen aan te pakken. Nadat er in de laatste maanden van het jaar hard is gewerkt door de medewerkers van Exterio, zijn deze klachten gelukkig verleden tijd.

Het complex in Buurse heeft zes appartementen, een ruime centrale hal en aan de rechterkant van het pand een grote erker. Deze erker veroorzaakte de problemen. Daar kwam namelijk steeds vocht binnen. In combinatie met het buitenonderhoud van het pand heeft Exterio het probleem bij de erker verholpen. Eind oktober zijn de medewerkers van Exterio begonnen met het aanbrengen van Ventistone profielen in combinatie met harde kunststofpanelen. Deze profielen dekken de kozijnen wel af, maar sluit het niet volledig. Mocht er onverhoopt toch nog vocht zitten, dan kan dit altijd weg.

Naast de erker is het hele gebouw aan de buitenkant geschilderd en gereinigd. De kozijnen, deuren en ramen zitten opnieuw in de lak en de balkonhekjes en het grote dakoverstek zijn schoongemaakt. Ook is al het kitwerk bij de raamdorpels en de muurafdekkers vervangen. In december is er binnen in de gezamenlijke ruimte begonnen met de werkzaamheden. In het voorportaal en het trappenhuis zijn alle wanden en plafonds geschilderd. Daarnaast zijn er ook reparaties aan het stucwerk uitgevoerd.

Met deze laatste klussen zijn alle werkzaamheden net voor de feestdagen afgerond. Dat de bewoners blij zijn met de gedane werkzaamheden, bleek wel uit het feit dat ze met liefde de medewerkers van Exterio telkens van koffie voorzagen. Zij gaan nu vrij van vochtklachten het nieuwe jaar in.