Actueel

Enthousiaste bewoners na opknapbeurt in Oikos

Oikos; een experimentele ecologische wijk in Glanerbrug waar zo’n 550 woningen duurzaam zijn gebouwd. Daar in Oikos ligt ook de Stentorlaan met ruime eengezinswoningen, allen om een hofje gebouwd. Deze twintig woningen hebben de afgelopen maand een opknapbeurt gehad. Met een mooi resultaat en enthousiaste reacties.

De herfst was al een tijdje begonnen, toen eind oktober de medewerkers van Exterio zijn begonnen met de schilderwerkzaamheden aan de Stentorlaan. Alle houten onderdelen van de huizen, zoals de kozijnen, deuren en ramen, en de metalen garagedeuren zijn weer strak in de witte lak gezet. Enkele huizen waren in het bezit van een dakkapel. Daarvoor heeft er een aantal dagen een hoogwerker in de straat gestaan om ook deze kapellen van een frisse lik verf te voorzien.

Met deze werkzaamheden kwam het voordeel van woning aan een bestraat hofje goed naar voren. Er was aan de voorkant geen enkele moeite om bij de huizen te komen. Steigers en hoogwerkers werden met gemak geplaatst en men kon gelijk met het werk beginnen. Na de schilderwerkzaamheden werden alle kunststofonderdelen zoals de dakoverstekken en de luifels boven de voordeur schoongemaakt. Ook de betonnen onderdelen zoals de vensterbanken en de karakteristieke betonnen rand onder de eerste verdieping werden grondig gereinigd. Waarna ze weer als nieuw leken.

Ruim een maand na aanvang zijn alle werkzaamheden afgerond. Ondanks de overlast die je toch krijgt met dit soort werkzaamheden, hebben de medewerkers van Exterio veel positief reacties mogen ontvangen van de bewoners. Zij zijn erg tevreden met het resultaat van deze opknapbeurt aan de Stentorlaan.