Search
Close this search box.

Actueel

Duurzaam wonen in Enschede

Exterio gaat ervoor, energetisch wonen! Een mooie ontwikkeling, voor zowel de huurders als voor het milieu. Maar wat betekent energetisch wonen eigenlijk? Waar het in het kort op neer komt is dat met behulp van enkele aanpassingen de duurzaamheid van een woning wordt verhoogd. Dit heeft een aantal voordelen, zo geeft duurzaam wonen op de lange termijn meer wooncomfort, een lagere energierekening en kan het zelfs een betere gezondheid tot gevolg hebben.

Exterio is al enige tijd bezig met deze aanpassingen. Tientallen huizen zijn onder handen genomen. Daar, waar het op duurzaam vlak het meest nodig is. Vloeren en daken worden geïsoleerd, HR++ glas wordt geplaatst en zonnepanelen bevestigd. En deze woningen zijn slechts het topje van de ijsberg. Er volgen er nog veel meer. Niet alleen in Enschede, maar ook er omheen. Samen met Reimarkt wordt ieder huis afzonderlijk bekeken en van advies voorzien. Dit unieke concept biedt klantvriendelijke en duurzame oplossingen, die passen in het gedachtegoed van Exterio.

Een tevreden huurder vertelt dan ook:

“Dubbel glas hebben we al jaren en dachten daarmee al behoorlijk energiebesparend bezig te zijn. Maar de mannen van Exterio hebben mijn huis flink onder handen genomen; vloer- en dakisolatie, zonnepanelen en zelfs zonneboilers! We kunnen er weer lange tijd tegen aan.”


Domijn en de Woonplaats hebben zich verbonden aan het Duurzaamheidsakkoord MIO. Dit houdt in dat zij hebben besloten om te investeren in duurzame woningen. Huurt u bij Domijn of de Woonplaats en heeft u hier interesse in? Laat het weten, klik hier.