Search
Close this search box.

Actueel

Exterio onderzoekt en experimenteert!

Als de mannen van Exterio langs zijn geweest, dan lijkt je huis weer als nieuw. Een lik verf over de kozijnen, dubbel glas voor extra wooncomfort, nieuwe goten voor een betere doorloop, hersteld voegwerk voor een frisse look en nieuw hang- en sluitwerk om inbrekers te ontmoedigen. Top!

Vaak zien de werkzaamheden en ook de manier van werken er hetzelfde uit. In de meeste gevallen komt het erop neer dat bouwvakkers enkele dagen in en uit lopen, veel gezelligheid brengen en modderige voetstappen achterlaten. Wie echter oplet, ziet dat Exterio experimenteert met technieken, materialen en hun werkwijze. Kijk, dat maakt het interessant.

Projectleider Bart Steenbergen legt uit:

“Wij vinden het belangrijk dat bewoners zo min mogelijk overlast hebben. Daarom onderzoeken wij hoeveel tijd Exterio met één huis bezig is en testen we hoe we de doorlooptijd steeds korter kunnen maken. Immers, hoe sneller wij weg zijn, hoe beter voor de huurder. Ook kijken we naar de benodigde materialen per blok. Door de materialen pas te bestellen als ze gebruikt worden, hebben we minder containers nodig, waardoor huizen en straten goed bereikbaar blijven.”

 

En er gebeurt nog meer! Met het project Living Lab test Exterio constant nieuwe materialen. Naast het feit dat zij nieuwsgierig zijn naar de uitkomsten van deze experimenten, brengt Exterio op deze manier innovatie op gang, verlagen ze de onderhoudskosten, vergroten de huurderstevredenheid en leveren ze een bijdrage aan een duurzamere bouwwereld.


Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Of ook enthousiast over de werkzaamheden die Exterio bij u heeft uitgevoerd? En wilt u uw verhaal met ons delen? Wij horen het graag!