Actueel

Eppenzolderbrink met 300 woningen grote klus

Een grote klus. Zo noemen ze dat bij Exterio als er bijna 300 woningen in één keer aangepakt worden. Afgelopen voorjaar was er zo’n grote klus. Aan de Eppenzolderbrink en omgeving in Enschede hebben een kleine 300 grondgebonden eengezinswoningen een grondige schoonmaakbeurt gekregen.

In het verleden tijdens een renovatie zijn de bestaande houten gevelelementen vervangen. Er is toen gekozen om deze allemaal in kunststof uit te laten voeren. Door voor kunststof te kiezen, scheelt dat heel veel schilderwerk. Maar ook kunststof moet onderhouden worden, anders krijg je het op een gegeven moment niet meer schoon. Daarom hebben de medewerkers van Exterio alle kunststof onderdelen grondig gereinigd en vervolgens voorzien van een beschermlaag, zodat ze
er weer een aantal jaar tegen kunnen.

Naast het schoonmaken van het kunststof, zijn ook gevels van de woningen daar waar nodig gereinigd. De gevels werden zo’n 15 tot 20 jaar geleden al een keer gerenoveerd. Ze zijn toen geïsoleerd en de buitenkant is vervolgens afgewerkt met een stuclaag in verschillende lichte pasteltinten. Helaas behouden de gevels niet allemaal die mooie lichte kleur. De muren waar geen regen of zonlicht op komen, worden op een gegeven moment groen van de aanslag. Dit voorjaar zijn die muren door de mensen van Exterio weer schoongemaakt en hebben ze hun oude frisse kleur terug.

Om die grote hoeveelheid woningen aan deze schoonmaakbeurt te onderwerpen, zijn de mensen van Exterio het hele voorjaar bezig geweest. Vlak voor de bouwvak is het project afgerond. Alle ramen zijn nog even gelapt, zodat de woningen netjes opgeleverd zijn.