Actueel

Een flinke lik verf voor de Wederiklaan

Aan de rand van de Eschmarke tegen de Gronausestraat aan ligt de Wederiklaan. Daar staan zestien woningen als een soort grenswachters voor de wijk. Deze bijzondere vrijstaande woningen uit de jaren negentig zijn ruim en licht. En sinds kort zien ze er weer helemaal strak uit  door een nieuwe lik verf die ze hebben gekregen.

Afgelopen voorjaar zijn de mensen van Exterio begonnen met het opknappen van deze woningen. Het schilderen van zestien woningen lijkt niet zo veel werk, maar daar kan men zich op verkijken. Er zijn namelijk een aantal bijzondere elementen aan dit type woning. En die hebben ook allemaal een schilderbeurt gekregen. Zo zitten er om de kozijnen betonnen kaders en vensterbanken. Dit beton is nu geschilderd in een strakke donkergrijze kleur. En ook de verschillende betonblokken aan de woning hebben deze kleur gekregen.

Daarnaast is natuurlijk ook al het houtwerk geschilderd. Maar dat bleef bij de Wederiklaan niet  alleen bij de kozijn, ramen en deuren. Ook de dakoverstekken, de bergingsdeur en de houten klossen zijn in de verf gezet. De houten tuinhekken zijn allemaal gerepareerd. Het houtrot is eruit gehaald en het is opgevuld met houtpasta of hout. Daarna hebben deze hekken ook een lik verf gekregen.

Door de bouwvak heeft het werk een aantal weken stil gelegen. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken in deze weken, zijn alle steigers afgebroken en is de keet uit de straat verplaatst. Zo hebben de bewoners hier niet onnodig tegenaan hoeven kijken. Na de vakantie is alles weer opgebouwd en hebben de medewerkers van Exterio het werk afgemaakt. In september zijn als laatste de kleine raampjes aan de achterkant van de woningen geschilderd. Nadat alle ramen weer netjes zijn gelapt, staan de woningen aan de Wederiklaan er weer als nieuw bij.