Actueel

Gevels Wesselerbrink weer spik en span

De gevels aan de Rekkenbrink, de Mallumbrink en de Oldenkottebrink in Enschede zijn weer als nieuw. De afgelopen weken is er hard gewerkt om alle gevels van de 138 woningen te reinigen en waar nodig bij te werken. Het resultaat mag er wezen.

De woningen zijn allemaal in de jaren zeventig gebouwd. Nadat in het verleden het voegwerk al eens vernieuwd is, was het nu tijd voor een tweede ronde. Exterio heeft eerst alle woningen uitgebreid bekeken, zodat ze goed voorbereid aan de slag konden. Meteen na de bouwvakvakantie is Exterio begonnen met de werkzaamheden. Vooral bij de bergingen van de woningen was het hard nodig om de voegen te herstellen. Verder zijn alle betonnen delen van de gevels gereinigd en zijn verder de voegen waar nodig bijgewerkt.

Van tevoren zijn alle bewoners per brief geïnformeerd over de plannen. Maar ook tijdens de werkzaamheden is er veel contact geweest met de bewoners. De voorman ging overal persoonlijk langs om de planning af te stemmen. Maar ook voor vragen konden de bewoners bij de werknemers van Exterio ter plaatse terecht. Klachten werden zo snel mogelijk afgehandeld. En als er een bewoner hulp nodig had bij bijvoorbeeld het verplaatsen van meubilair, werd er snel een helpende hand geboden.

Ondertussen is al het voegwerk hersteld en de betonnen delen zijn allemaal gereinigd. De kunststofdelen van de gevels worden nu nog gereinigd en dan zijn alle gevels weer spik en span. Deze gevels kunnen er weer heel wat jaren tegenaan.