Actueel

Living Lab; learning by doing

Bij Exterio hebben wij als doel de buitenkant van uw woning zo goed mogelijk te onderhouden, zodat u met plezier in uw huis kunt wonen. De medewerkers van Exterio halen alles uit de kast om de klus te klaren en de overlast zo veel mogelijk te beperken. Maar Exterio doet meer.

Sinds kort hebben we het Living Lab. Met het Living Lab experimenteert Exterio in de aanpak van het onderhoud van woningen. We willen het net even anders gaan doen, om zo meer kennis te ontwikkelen, kosten te besparen én om de overlast tijdens de onderhoudswerkzaamheden voor u te verkleinen.

Er lopen op dit moment hele verschillende proeven bij Exterio. Zo testen we nu het gebruik van duurzame verf. Natuurlijk beter voor het milieu, maar de verf werkt wel anders en de droogtijden zijn langer. Ook kijken we bijvoorbeeld wat er gebeurt als we op bepaalde delen van de woning verven met zijdeglans in plaats van hoogglans. Of wat gebeurt er op de langetermijn als we de woningen schilderen, zonder dat de ramen en deuren open moeten? Voor u scheelt dat namelijk heel veel overlast.

Bij al deze proeven staat voorop dat we goed werk willen leveren. Daarom houden we alle proeven gedurende een lange periode goed in de gaten. Door het goed monitoren kunnen we waar nodig bijsturen en daarmee blijft de kwaliteit van ons werk gewaarborgd.

Bij Exterio zijn we heel trots op ons Living Lab. We leren van en met elkaar door het werk net wat anders te doen. Zodat u nu en in de toekomst met plezier in uw huis kunt wonen.