Actueel

Losserse straten weer als nieuw

De Buizerdstraat en de Valkstraat; twee parallel aan elkaar lopende straten met eengezinswoningen vlak bij de Gronausestraat in Losser. Ze hebben de afgelopen tijd een opknapbeurt gehad en zien er weer als nieuw uit nu de medewerkers van Exterio zijn geweest.

Vanaf half april is er hard gewerkt aan de buitenkant van de woningen. Als eerste is overal het voegwerk hersteld. Daar waar de gevels slecht of met scheuren waren, zijn deze gemaakt en zijn kapotte stenen vervangen. Daarna konden de schilders aan de slag. De houten kozijnen aan de Valkstraat staan weer netjes in de groene en witte verf. De kunststof kozijnen aan de Buizerdstraat zijn helemaal gereinigd en onderhouden met een beschermende waslaag.

Tot slot zijn er nog een aantal nieuwe poortdeuren in de tuinen geplaatst. Van onderaf rotten deze deuren weg en waren hard aan vervanging toe. Nu zijn ze aan de onderzijde met epoxy afgedicht zodat ze beschermd zijn tegen opspattend water. De bovenkant heeft nog een aluminiumproļ¬eltje gekregen. Daarmee kunnen de poortdeuren weer een lange tijd mee.

Het opknappen van al die woningen in beide straten vraagt om een strakke planning. De voegers moeten hun werk in de daarvoor gestelde tijd uitvoeren zonder dat de kwaliteit minder wordt. De schilders mogen namelijk daarna meteen aan de slag. Dit allemaal om zo min mogelijk overlast te bezorgen bij de bewoners. Dat vraagt om een goede samenwerking tussen alle partijen. En die chemie is duidelijk aanwezig, want ondanks de strakke planning wordt de deadline gehaald.

Begin juni wordt het project aan de Buizerdstraat en Valkstraat opgeleverd. Dan zijn alle ramen ook nog even gelapt en kunnen we met recht zeggen dat de woningen weer als nieuw zijn.