Actueel

Spechtstraat uit de doeken

Misschien was het de afgelopen maanden een ietwat raar gezicht, die ingepakte woningen aan de Spechtstraat in Enschede. Nee, het was geen nieuw artistiek project van een lokale kunstenaar. Exterio had deze woningen ‘ingepakt’ om diverse onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren. Zodat de woningen toch, ondanks het slechte weer, een hele opknapbeurt konden krijgen.

Werkzaamheden aan de buitenkant van een woning zijn heel erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarom zie je dat dit werk vooral in het voorjaar en in de zomer wordt uitgevoerd. Maar niet aan de Spechtstraat. Drie blokken met appartementen en eengezinswoningen zijn afgelopen winter aan de buitenkant volledig gerenoveerd. Daarvoor zijn de complexen ingepakt in doeken. Ideaal, want door deze doeken was er geen last van wind en regen.

Hoewel… Toen er eind februari een landelijke stormwaarschuwing kwam, zijn toch alle doeken voor de zekerheid verwijderd. De storm zou scheuren in de doeken kunnen veroorzaken of nog erger, complete steigers laten wegvallen. Om dit te voorkomen, zijn de doeken snel uit voorzorg weggehaald. Toen de storm achter de rug was, hingen alle doeken in no-time op de oude plek en werden de werkzaamheden snel weer opgepakt.

Na anderhalve maand zijn de woningen weer uit de doeken en staan alle kozijn, deuren en ramen weer strak in de blauwe en witte verf. Ook zijn alle voegen en het metselwerk gereinigd en hersteld. Daarnaast zitten de raamdorpels weer stevig vast en hebben een mooie antraciete verflaag gekregen. Nadat er ook binnen in de trappenhuizen wat schilderwerk is uitgevoerd en er nieuwe schoonloopmatten liggen, zijn alle steigers en doeken weggehaald en kunnen de bewoners genieten van de lentezon.