Search
Close this search box.

Actueel

Opgeknapte appartementen aan de Rijnstraat

Het zijn er negenentwintig. Negenentwintig appartementen aan de Rijnstraat in Enschede zijn aan de buitenkant helemaal opgeknapt. Afgelopen april zijn de medewerkers van Exterio begonnen aan het complex met meerdere woonlagen. En ze hebben in een aantal maanden tijd heel wat werk verzet.

De gevels van het complex zijn allemaal gereinigd. Het voegwerk is schoongemaakt en daar waar nodig hersteld of vernieuwd. Alle kozijnen, deuren en ramen hebben nieuwe verflaag gekregen en de kunststof kozijnen zijn gereinigd. De medewerkers van Exterio hebben ook de dakgoten en dakoverstekken schoongemaakt, waarbij de hemelwaterafvoeren opnieuw geschilderd is of helemaal vervangen. Daarnaast zijn ook de naden tussen de muren en betonnen delen opgevuld met schuim en daarna netjes afgekit.

Niet alleen aan de buitenkant is hard gewerkt. Ook het trappenhuis en de centrale hal zit weer strak in de verf. Daarnaast zijn alle vloeren op de galerijen gereinigd. Nadat deze vloeren zijn geschuurd, hebben ze een nieuwe coating met anti-sliplaag gekregen. Dat dit incidenteel overlast kan veroorzaken is gebleken. Het schuren van de vloeren stuift natuurlijk ontzettend en daar is niet iedere bewoner blij mee. Nadat dit gemeld is, zijn de medewerkers van Exterio hier meteen op ingesprongen en alles schoongemaakt. Soms kunnen de werkzaamheden wat overlast bezorgen, maar uiteindelijk is een galerij met anti-sliplaag een fijn resultaat.

De afgelopen maand is de klus geklaard en is het complex opgeleverd. De appartementen zijn aan de buitenkant als nieuw en weer een heel aantal jaren bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf.