Actueel

Tevreden senioren in een opgeknapt ‘De Hatteler’

De senioren in het appartementencomplex De Hatteler kunnen weer genieten van een gereinigd gebouw. Tussen de Gerard Terborghstraat, de Thomas de Keijserstraat en Marie de Roodelaan ligt dit zorgcomplex. De buitenkant van de 175 seniorenappartementen zijn de laatste maanden onderworpen aan een grondige schoonmaakbeurt.

In maart zijn de medewerkers van Exterio begonnen met de klus. Als eerste is er gestart met de schilderwerkzaamheden. In het complex zijn de balkondeuren van hout en de balkonleuningen van staal. Deze hebben weer een nieuwe lik verf gekregen. Daar waar nodig werden ook de betonnen lateien gerepareerd en zijn ze met muurafdekkers in de verf gezet. De woningen hebben verder allemaal kunststof kozijnen. Nadat het schilderwerk was afgerond, zijn deze gereinigd en vervolgens is er een waslaag aangebracht. Daardoor zijn ze vuil afstotend en beschermd tegen allerlei weersinvloeden.

De omvangrijke klus is relatief snel gedaan. Dit is mede mogelijke gemaakt door de goede medewerking van de bewoners. Zij hebben van Exterio een aankondiging van de werkzaamheden gekregen. Toen de medewerkers daadwerkelijk wilden beginnen, zijn ze bij iedereen langs de deuren gegaan om toe te lichten wanneer en wat exact de werkzaamheden zijn. De senioren waren bijna altijd thuis, zodat dit heel voorspoedig verliep. Daarnaast was er aan koffie geen gebrek voor de mensen van Exterio. En de bewoners waren ook altijd in voor een praatje.

Eind juni zijn de werkzaamheden afgerond en keert de rust weer terug in het complex. Maar nu wel in een opgeknapt en gereinigd De Hatteler.