Actueel

Passie & vakmanschap!

Af en toe kom je ze tegen. Mannen en vrouwen die passie hebben voor hun werk. Die dát doen waar ze energie van krijgen en er dus ook vol voor gaan. Prachtige eigenschappen die het succes van je organisatie bepalen! Het is dan ook niet verwonderlijk dat Exterio alles op alles zet om met gepassioneerde partners samen te werken en te streven naar hoge kwaliteit en tevredenheid.

En dat gevoel overheerst, als ik binnenloop bij een vergadering van het bedrijfsbureau van Exterio. Deze week bespreken vijf partners van Domijn en natuurlijk Domijn zelf, de regels rondom voegwerk, gevelonderhoud en schilderwerken. Als leek met twee linkerhanden heb ik hier weinig kaas van gegeten, maar aan alles merk ik dat deze mannen weten waar ze het over hebben. En nog belangrijker, dat zij bij iedere klus ‘kwaliteit’ hoog in het vaandel hebben staan. Zonder veel poespas worden de normen bepaald. Ik probeer nog een grapje te maken, maar in het kader van efficiëntie laat ik dit achterwege.

Want als kloppend hart van de organisatie, is het bedrijfsbureau constant bezig met kwaliteitsverbetering, innovatie en het vergaren van kennis. De partnerbedrijven komen dan ook regelmatig bij elkaar en hebben veel te bespreken. Want het verbeteren van processen klinkt zo makkelijk, maar hoe gaat dat nu eigenlijk in de praktijk? Problemen die zich tijdens de werkzaamheden voordoen blijken waardevolle lessen te zijn. Deze worden door de heren dan ook uitvoerig besproken. Nieuwe ideeën en verbeterpunten vliegen over tafel. Wederom komt het woord ‘passie’ in mij naar boven.

Stilletjes verlaat ik de ruimte, dat dit boven mijn pet gaat is al lang duidelijk. Toch vind ik het fijn om te bedenken dat het onderhoud van mijn huis in handen van deze mannen is. Slaapt een stuk lekkerder!