Actueel

Werken in tijden van pandemie

blog door Bas Knuman, projectleider bij Exterio Vastgoedpartners

Gekke tijden, wat te doen? Altijd rustig blijven natuurlijk, echter met veel mensen op de werkvloer en op kantoor is afwachten geen optie. Wennen aan de 1,5 meter cultuur doen we nooit, maar het is wel pure noodzaak. Een andere omgang met de bewoners, onze vakmannen onder elkaar en met onze co-makers.

Ondanks dat deze wijze van samenwerken in eerste instantie als niet te doen wordt bestempeld zie je nu dat een ieder zijn weg vindt en ook elkaar durft aan te spreken hierop. We maken het werkbaar. In overleg met de opdrachtgevers besloten om vanaf gisteren mondkapjes te gaan dragen in de woningen. Onze basiswerkzaamheden in een notendop; kap isoleren van binnen uit, vervangen van glas, vervangen / vernieuwen mechanische ventilatie, klein onderhoud algemeen, verbeteren van badkamers-, keukens- en toiletten. Eigenlijk renoveren en verduurzamen we de gehele woning wanneer nodig.  Leeg en bewoond!  

De basis voor het uitvoeren van projecten is natuurlijk het landelijke protocol zoals door het RIVM wordt bepaald, maar het vertalen naar de bewoners, onze opdrachtgevers en vakmannen is echt andere koek. De kunst is: houd het simpel, communiceer en leg vast hoe we aan de slag willen, voor iedereen die deelneemt in het bouwproces van A tot Z. Samen proberen we er alles aan te doen om de verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk te beperken en tegelijkertijd op een verantwoorde manier de projecten; het verduurzamen van woningen in Overijssel en in de Achterhoek,  draaiende te houden. We waarderen het daarbij enorm hoe iedereen zich daarvoor inzet en ondanks de onrust om ons heen zijn werk naar beste vermogen blijft uitvoeren!