Actueel

Carel Fabritiusstraat in de make-over

Daar staan ze weer te schitteren in het herfstzonnetje. Twintig appartementen aan de Carel Fabritiusstraat in Enschede. De woningen zijn als eens soort duplexwoningen aan elkaar verbonden met onderin een berging. Afgelopen maanden zijn ze in de make-over gegaan. En het resultaat mag er zijn.

In de zomer is Exterio begonnen met het werk aan het complex aan de Carel Fabritiusstraat. Voor de bouwvak zijn de woningen grondig in de verf gezet. Alle houten hekwerken en betonnen onderdelen van de balkons hebben een frisse lik verf gekregen. Ook de houten kozijnen, deuren en ramen in de trappenhuizen, berging en galerijen zijn geschilderd. De kozijnen, deuren en ramen aan de buitenkant zijn al eerder vervangen door kunststof varianten. Dit kunststof is in deze make-over goed gereinigd, zodat het er weer netjes uitziet.

Na de bouwvak zijn de medewerkers van Exterio begonnen met de herstelwerkzaamheden voor het voegwerk. Aan de buitenkant is de bestaande oude voeg eruit gehaald en gereinigd. Daarna is alles opnieuw gevoegd. Een flinke klus, waardoor de bewoners een aantal weken in het stof en met aardig wat geluid hebben doorgebracht. Maar deze overlast is niet voor niets geweest. Het complex heeft een complete make-over ondergaan en ziet er met de nieuwe voegen weer uit om door een ringetje te halen.

Nog een paar laatste stalen brievenbussen moeten worden bevestigd, maar dan is ook dit project van Exterio goed afgerond.