Actueel

Domijn gaat voor kwaliteit

Betere kwaliteit, betere dienstverlening en een betere prijs voor het onderhoud van al haar woningen. Dat is wat Domijn belangrijk vindt en dat is wat Domijn wil. Door aan de hand van resultaatgerichte afspraken een samenwerking aan te gaan met Exterio Vastgoedpartners, krijgt Domijn dit. Aan het woord is Dennis Strikker, Manager Vastgoed bij Domijn.

Dennis stond aan de wieg van Exterio Vastgoedpartners. “Een jaar of zes geleden zijn we begonnen met, zoals wij het noemen, ‘Resultaat Gericht Vastgoed Onderhoud’. Daarmee willen wij het onderhoud van al onze complexen voor de komende 25 jaar bij vaste onderhoudsbedrijven neerleggen. Wij bepalen het gewenste kwaliteitsniveau. De onderhoudsbedrijven hebben vervolgens de vrijheid om zelf de werkzaamheden te bepalen.”

Domijn heeft daarvoor de vijf partijen van Exterio, destijds nog niet verenigd, uitgenodigd om met hen van gedachten te wisselen over deze vorm van samenwerken. Dennis: “De vraag over hoe je de beste kwaliteit krijgt bij het onderhoud van woningen, kan je tenslotte het beste bij de bedrijven neerleggen die dagelijks daarmee bezig zijn en de kennis en ervaring hebben.”

Deze manier van werken was nieuw voor alle betrokken partijen. “Nadat we een tijdje zo gewerkt hebben zijn we op zoek gegaan hoe de samenwerking efficiënter en effectiever kan”, vervolgt Dennis. Dat was het begin van Exterio Vastgoedpartners, het samenwerkingsverband tussen de vijf partijen. Geen vijf planningen of vijf facturen voor Domijn, maar eentje. En geen vijf verschillende onderhoudsbedrijven bij de bewoner aan de deur, maar één herkenbare partner die kwalitatief goed onderhoud levert.

Domijn is met deze manier van werken één van de koplopers in Nederland. “Wij zijn al door meerdere corporaties uitgenodigd om deze samenwerking te presenteren,” vertelt Dennis trots. “En ondertussen merk je dat ook zij het onderhoud aan hun woningen anders gaan organiseren. Ook zij gaan voor kwaliteit, net als Domijn!”