Actueel

Geen tochtklachten meer aan de Beltstraat

Midden in hartje Enschede, omgeven door kantoren, winkels en horeca, loopt de Beltstraat. Daar vind je 21 appartementen die de laatste tijd allemaal last hadden van tocht. Maar met fonkelnieuwe, hardhouten kozijnen zijn deze klachten verleden tijd. En de opknapbeurt is niet bij alleen die hardhouten kozijnen gebleven.

Het 85-jaar oude appartementencomplex is aan de buitenkant helemaal opgeknapt. De medewerkers van Exterio hebben in de nieuwe kozijnen HR++ glas en ventilatieroosters geplaatst. De appartementen hebben allemaal nieuw hang- en sluitwerk, waardoor alle ramen nu weer goed sluiten. Goten zijn vervangen, het slechte voegwerk is hersteld en de betonnen lateien en gevelbanden zijn gerepareerd en voorzien van een coating. Ook de trappenhuizen zijn opgeknapt en opgefrist. Tot slot heeft alles heeft een frisse lik verf gekregen met een duurzaam, hoogwaardig product waardoor er voorlopig de komende 9 jaar niet meer geschilderd hoeft te worden.

Dit alles is gebeurd in nog geen twee maanden tijd. Dat vraagt om een strak schema. Om de bewoners zo min mogelijk overlast te geven, wilde Exterio elke dag aan één woning werken. Van tevoren waren de bewoners per brief geïnformeerd over deze plannen. Om een exacte dag en tijdstip af te spreken zijn de bewoners van de eerste woningen gebeld. De rest van de afstemming werd door de medewerkers van Exterio voornamelijk ter plekke geregeld. Deze medewerkers waren er om de afspraken met de bewoners te maken, maar stonden ook klaar als er vragen waren.

Nu twee maanden later zijn de steigers om het complex bijna weg. Nog wat schoonmaakwerkzaamheden en de laatste controle en de Beltstraat is klaar. Helemaal opgeknapt en zonder tochtklachten.